Горіхи - це фрукт з високим відсотком жира у складі. Наприклад, свіжий фундук 🌰 складається на 20%-30% масла, 25% води та 50% цукру з м'якоттю. В висушеному фундуку вже 40-50% масла та 50% сухих речовин. 
 

Як з сирого, так і з смаженого горіха ми можемо зробити пасту. Якщо у вас немає відповідного обладнання, то ви можете купити вже готову. Ми рекомендуємо уважно вивчати склад перед покупкою, бо пасти промислового виробництва мають абсолютно різний відсоток горіха в своєму складі (від 10 до 100%). А це напряму впливає на якість вашого продукта👌

Ще з горіха ми можемо зробити праліне. Праліне - це паста яка складається з горіха і цукру. Може бути різне співвідношення цих продуктів, зазвичай це 50/50 або 60/40. Ви також можете купити вже готове праліне або зробити його самі. Зазначу тільки, що самостійне приготування відкриває для вас дуже багато можливостей: від вибору горіха і способу приготування до ароматизації різними спеціями.

Ну і ще одним горіховим продуктом є джандуйя. Класичний рецепт - молочний шоколад і фундучное праліне в пропорціях 1: 1. Замість праліне ви можете використовувати і чисту горіхову пасту. Безумовно, джандуйю можна зробити з будь-якого горіха і будь-якого шоколаду. Головне, дотримуватися пропорціі👆