0
My order
Add items to comparison
Add items to wish list

Fruit pectin NH (Sosa)

SKU 02-01-01-002
Out of stock
Description

Amidated Low Methoxyl (LMA) with salts and calcium

Properties: It is a thickener and/or gelling agent (in the presence of calcium) specially indicated for making glossy gelling agents. With the fruit pulp at a dose of 0,5-2% depending on the formulation and the texture required.
Use: Mix with the sugar, bring to the boil and add the acid.
Application: Suitable pH: 3,5-3,7. Minimum 40% of added sugar + acid.
Observations: Thermoreversible between 40 and 60 °C.
Elaborations: Neutral acidic or fruit-based iced glazing, thermoreversible low sugar jellies. Custards.
Allergens: Ingredients: – Traces of milk

Dose:
Soft nappage: 0,5-1%
Hard nappage: 1,5-2%
Custards: 1,5-2%

 

Recipes Fruit Pectin NH

Pectins applications

WHAT IS PECTIN?
Pectin is a polysaccharide derived from soluble plants which is obtained by water extraction from edible plant fibre (generally citrus fruits or apples), followed by precipitation with alcohol or salts.
It is a carbohydrate used as a gelling agent, thickener and stabiliser due to its hydrocolloid properties.

GENERAL CHARACTERISTICS
INCORPORATION
The incorporation process to prevent lumps from forming:
· Mix the pectin with the sugar stated in the recipe at a ratio of 1:5 respectively.
· Gradually sprinkle into the liquid part while mixing vigorously with a whisk.
It can also be dispersed, first, in a non-aqueous medium like oil, or in a concentrated sugar solution of > 65 ºBx.

DISPERSION
Correct dispersion of the pectin will depend on the medium and process. It disperses best with thermal treatment and mixed or homogenisation.

ACTIVATION
The gelling characteristics of pectin are activated from 80/85 ºC. Slow and gradual boiling is good so that the pectin hydrates properly. The cooking time may be extended once it comes to boiling point if the type of recipe requires so.
Dissolving may be difficult if the calcium content is too high (80 ppm Ca++). In this case, you should add more salt to neutralise the calcium.

TEXTURE
Gelation occurs during the cooling process. It takes 24 hours to obtain the final texture.

STABILITY AND PRESERVATION
So as pectin’s characteristics remain unchanged, it must be kept in a cool, dry place. Higher temperatures compared to the ambient temperature lead to degradation of the pectin due to a reduction in the molecular weight. The optimum pH of pectin is between 2.8 and 4.7 inclusive.

PECTIN CLASSIFICATION
Pectin can be classified into 2 groups based on the degree of methoxylation (DM):
· HM (high methoxyl) > DM ≥ 50% methoxyl groups
· LM (low methoxyl) > DM ≤ 50% methoxyl groups
The relationship between the methoxyl groups and free acids present in the pectin molecular chain is
defined as the degree of methoxylation.
The degree of methoxylation influences the properties of the pectin, particularly the gelatinisation
conditions.

  • Worldwide – from 20 USD;
  • Nova Poshta – by rates of the delivery service;
  • UkrPoshta – by rates of the delivery service;
  • Urgent delivery in Irpin & Kyiv by Uklon app – by rates of the delivery service;

More about delivery

 

  • Transfer to a current account (Privat);
  • Cash on delivery (not for all products).

Зрозуміло, переважна більшість товарных позицій, що представлені в нашій крамниці, належать до групи продовольчих товарів. Продовольчі товари, згидно до українського законодавства, не подлягають до обміну чи поверненню.

Проте, мы розглядаємо кожний випадок індивідуально та намагаємося максимально задовільнити вас – наших клієнтів, и дотепер жоден кліент не лишився из невирішеною проблемою після звернення. У жітті стаються різноманітні випадки і кожен з них заслуговує уваги. Притомні вимоги та доречні зауваження завжди беруться до уваги. Наші клієнти у разі невдоволення товаром можуть розраховувати на безоплатну заміну, повернення чи знижку.

Звісно, ми не можемо прийняти претензії, що виникли внаслидок неякісной роботы служби доставки.

Також, доставку позицій, чутливих до високих чи низьких температур (фруктові пюре, шоколади та інше) ви замовляєте на власний розсуд та на сласний ризик. Ми, в свою чергу, докладаємо всі можливі зусилля задля збереження продуктів протягом доставки, але спека – є спека, а шоколад – це шоколад))) Будь ласка, робіть такі замовлення обачно!

 

€48
Compare
Sign in
to add this item to wishlist

Notify me when back in stock
Войдите на сайт чтобы
добавить товар в список ожиданий
Features
Form Powder
Обратимый Yes
Country Spain
Reviews 5
Прекрасный рабочий пектин, пользуюсь им уже давно . Магазин вообще огнище, спасибо Вам большое
Reply
ТОВАР ОТЛИЧНЫЙ
Reply
Спасибо большое. У Вас очень хорошый товар. Всем советую.
Reply
Беру не перший раз, пектин чудовий.
Reply
Найкращий пектин!Дякую за супер швидку доставку)
Reply
A new review or comment
Sign in with
Rate this item
Send
Up

We care about your privacy

This website uses cookies for marketing and statistical purposes and for a secure and optimal site experience. You can change this in your browser settings. Click on the «Accept cookies» button to consent using cookies. You can read more on the User agreement page.