0
Мой заказ
Добавьте товары для сравнения
Добавьте товары в желания

Пектин NH (Sosa)

Артикул 02-01-01-002
Нет в наличии
Описание

Amidated Low Methoxyl (LMA) with salts and calcium

Properties: It is a thickener and/or gelling agent (in the presence of calcium) specially indicated for making glossy gelling agents. With the fruit pulp at a dose of 0,5-2% depending on the formulation and the texture required.
Use: Mix with the sugar, bring to the boil and add the acid.
Application: Suitable pH: 3,5-3,7. Minimum 40% of added sugar + acid.
Observations: Thermoreversible between 40 and 60 °C.
Elaborations: Neutral acidic or fruit-based iced glazing, thermoreversible low sugar jellies. Custards.
Allergens: Ingredients: – Traces of milk

Dose:
Soft nappage: 0,5-1%
Hard nappage: 1,5-2%
Custards: 1,5-2%

 

Recipes Fruit Pectin NH

Pectins applications

WHAT IS PECTIN?
Pectin is a polysaccharide derived from soluble plants which is obtained by water extraction from edible plant fibre (generally citrus fruits or apples), followed by precipitation with alcohol or salts.
It is a carbohydrate used as a gelling agent, thickener and stabiliser due to its hydrocolloid properties.

GENERAL CHARACTERISTICS
INCORPORATION
The incorporation process to prevent lumps from forming:
· Mix the pectin with the sugar stated in the recipe at a ratio of 1:5 respectively.
· Gradually sprinkle into the liquid part while mixing vigorously with a whisk.
It can also be dispersed, first, in a non-aqueous medium like oil, or in a concentrated sugar solution of > 65 ºBx.

DISPERSION
Correct dispersion of the pectin will depend on the medium and process. It disperses best with thermal treatment and mixed or homogenisation.

ACTIVATION
The gelling characteristics of pectin are activated from 80/85 ºC. Slow and gradual boiling is good so that the pectin hydrates properly. The cooking time may be extended once it comes to boiling point if the type of recipe requires so.
Dissolving may be difficult if the calcium content is too high (80 ppm Ca++). In this case, you should add more salt to neutralise the calcium.

TEXTURE
Gelation occurs during the cooling process. It takes 24 hours to obtain the final texture.

STABILITY AND PRESERVATION
So as pectin’s characteristics remain unchanged, it must be kept in a cool, dry place. Higher temperatures compared to the ambient temperature lead to degradation of the pectin due to a reduction in the molecular weight. The optimum pH of pectin is between 2.8 and 4.7 inclusive.

PECTIN CLASSIFICATION
Pectin can be classified into 2 groups based on the degree of methoxylation (DM):
· HM (high methoxyl) > DM ≥ 50% methoxyl groups
· LM (low methoxyl) > DM ≤ 50% methoxyl groups
The relationship between the methoxyl groups and free acids present in the pectin molecular chain is
defined as the degree of methoxylation.
The degree of methoxylation influences the properties of the pectin, particularly the gelatinisation
conditions.

  • Новая Почта – по тарифам службы доставки;

  • УкрПочта – по тарифам службы доставки;

  • Срочная доставка в Ирпене и Киеве службой Uklon – по тарифам службы.
  • Другие страны – от 20 USD

Подробнее о доставке

 

  • Перевод на расчетный счет (Приват);
  • Наложенный платеж (не для всех товаров).

Очевидно, подавляющее большинство товарных позиций, представленных в нашем магазине, относятся к группе продовольственных товаров. Продовольственные товары, согласно украинского законодательства, не подлежат обмену или возврату.

Однако, мы рассматриваем каждый случай индивидуально и стараемся максимально удовлетворить вас – наших клиентов, и до сих пор, ни один клиент не остался с нерешенной проблемой после обращения. В жизни бывают различные случаи и каждый из них заслуживает внимания. Разумные требования и уместные замечания всегда принимаются во внимание. Наши клиенты в случае недовольства товаром могут расчитывать на бесплатную замену, возврат или скидку.

Конечно, мы не можем принять претензии, возникшие вследствие некачественной работы службы доставки.

Также, доставку позиций, чувствительных к высоким или низким температурам (фруктовые пюре, шоколады и прочее) вы заказываете на свое усмотрение и на собственный страх и риск. Мы, в свою очередь, прилагаем разумные усилия для сохранности продуктов в процессе доставки, но жара – есть жара, а шоколад – это шоколад))) Пожалуйста, делайте подобные заказы осмотрительно!

 

2 124
К сравнению
Войдите на сайт чтобы
добавить товар в список желаний

Фасовка
Сообщить, когда появится
Войдите на сайт чтобы
добавить товар в список ожиданий
Характеристики
Форма Порошок
Обратимый Да
Страна Испания
Отзывы 5
Прекрасный рабочий пектин, пользуюсь им уже давно . Магазин вообще огнище, спасибо Вам большое
Ответить
ТОВАР ОТЛИЧНЫЙ
Ответить
Спасибо большое. У Вас очень хорошый товар. Всем советую.
Ответить
Беру не перший раз, пектин чудовий.
Ответить
Найкращий пектин!Дякую за супер швидку доставку)
Ответить
Новый отзыв или комментарий
Войти с помощью
Оцените товар
Отправить
Наверх

Мы заботимся о вашей конфиденциальности

Этот веб-сайт использует файлы cookie для маркетинга и статистических целей, а также для безопасной и оптимальной работы сайта. Вы можете изменить это в настройках вашего браузера. Нажмите на кнопку «Согласиться», чтобы дать согласие на использование файлов cookie. Подробнее можно ознакомиться на странице Пользовательское соглашение.