Кількість
|
Вартість
|
||
|
Полідекстроза Е1200 – цукрозамінник, полімер глюкози (Baolingbao)
Полідекстроза - це розчиннe пребіотічне волокно і преміальний низькокалорійний наповнювач, що використовується для додання тіла і текстури низькокалорійним продуктам харчування і продуктам зі зниженим вмістом калорій.
Продукт легко використовувати в різноманітних застосуваннях для заміни всіх або частини сухих речовин підсолоджувача та заміни калорійних наповнювачів в цих рецептурах.
Полідекстроза добре розчиняється у воді (приблизно 80г / 100мл при 20˚С), але погано розчиняється або не розчиняється взагалі в більшості органічних розчинників.
Переваги застосування полідекстрози у виробництві продуктів харчування:
- в борошняних кондитерських виробах збільшує вихід готової продукції на 10%;
- дозволяє збільшити терміни зберігання продукту за рахунок молекулярно-зв'язаної води полідекстрозою;
- покращує органолептичні якості продукції, не змінюючи основного кольору і смаку продукту;
- грає важливу роль в створенні обсягу і маси продукту:
а) виступає в якості низькокалорійного наповнювача, збільшує кількість сухих речовин;
б) на рівні смакових відчуттів є замінником жиру, крохмалю, сухих речовин цукру без втрати структури продукції;
- підвищує харчову цінність продукції: збагачує продукцію пребіотіческімі харчовими волокнами, сприяє зростанню корисної мікрофлори, нормалізації процесів травлення, прискоренню харчового циклу, зниження ризику шлунково-кишкових, серцево-судинних захворювань;
- сприяє зниженню калорійності продукції: за своїми технологічними та органолептичними якостями Полідекстроза дуже схожа на сахарозу, сухі речовини якої вона успішно замінює.
Енергетична цінність полідекстрози - 4,2 кДж / г (1 ккал / гр), що в 4 рази менше, ніж у цукру, і в 9 разів менше, ніж у жиру, таким чином, вона ідеально підходить для створення дієтичних і функціональних продуктів;
- підвищує стійкість продукту до циклів заморожування/відтаювання (кріопротектор);
- сприяє легкому зниженню точки замерзання продукції і підвищує щільності продукту;
- запобігає кристалізації продукції за низьких температур.
Полідекстроза знаходить застосування у виробництві випічки, начинок і наповнювачів, молочних продуктів, напоїв, соусів і спортивного харчування.
Безпека полідекстрози.
Полідекстроза офіційно визнана і застосовується як харчове волокно в 51 країнах. Нешкідлива для зубів (не викликає карієсу). Має низький глікемічний індекс (від 5 до 7 в залежності від сорту), що дозволяє використовувати її при виробництві дієтичних і функціональних продуктів, в т.ч. для хворих на діабет.
За міжнародною класифікацією цієї харчовій добавці присвоєно номер Е1200.
В Європі, відповідно до Директиви 2000/13/EC, маркування Подуктів з полідекстрозою повинне відповідати первісній меті в кінцевому продукті (тобто "Добавка" або "клітковина"):
- як добавка повинна декларуватися за назвою своєї категорії (наповнювач, згущувач / текстуратор, стабілізатор, влагоутримуючий агент), а далі полідекстроза або Е1200;
- як інгредієнт: повинна декларуватися як полідекстроза.